Ontvang

Behandelingen & Prijzen

Shiatsu Therapie & Shiatsu Massage

Untitled

Shiatsu is een manuele therapie die ontwikkeld is in Japan door Tokujiro Namikoshi, vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring als kind met zijn moeder die aan ernstige gewrichtspijnen leed. Om haar pijn te verzachten masseerde hij haar en daarbij kwam hij tot de ontdekking dat druk uitoefenen op bepaalde plekken effectief was om haar pijn te verlichten. Op latere leeftijd heeft hij zijn methodiek verder ontwikkeld samen met westerse wetenschappers.

Namikoshi Shiatsu (medische Shiatsu) is een holistische therapie die elementen van zowel oriëntaalse geneeskunde als westerse geneeskunde combineert om het gehele lichaam van een cliënt te behandelen.
De vingers en handpalmen passen zachte diepe druk toe op het lichaam om afvalstoffen te verdrijven, de bloedcirculatie te stimuleren, spiertonus te reguleren, optimaal functioneren van interne organen te stimuleren, stimulatie van het autonome zenuwstelsel en het endocrien systeem, via acupressuur punten.
Naast het verhogen van van de vitaliteit en gezondheid is Shiatsu ook effectief voor behandeling van verscheidene ziektebeelden zoals:
(Lage)rugpijn; Nekpijn; Sciatica; Whiplash; Frozen Shoulder; Knie- heup- en andere gewrichtspijnen; Stijve pijnlijke spieren; Sportblessures, Tenniselleboog; RSI; CTS (carpaal tunnel syndroom); Asthma; Hoofdpijn en migraine; Type 2 diabetes; Hoge bloeddruk; Duizeligheid, Koude rillingen; Constipatie; spastische darmen; Onregelmatige menstruatie; PMS; Chronische vermoeidheid en Burn-out; Stress; Slapeloosheid en meer..

Shiatsu MeridianenHet Japanse ministerie van Gezondheid en Onderwijs heeft Shiatsu officieel erkend en als volgt gedefinieërd:
‘Therapie, die druk met duimen en handpalmen toepast op bepaalde punten van het lichaam, onregelmatigheden corrigeert, gezondheid verbetert en onderhoudt,
bijdraagt tot het verlichten van diverse ziekten en de zelf- genezende werking van het organisme activeert. Heeft geen bijwerkingen.’

Het doel van een Shiatsu therapie is het behandelen van fysieke klachten en het verhogen/stabiliseren van vitaliteit en gezondheid. Behandeling vindt plaats volgens een behandelplan.Het gehele lichaam wordt behandeld afhankelijk van de gekozen tijd.
De behandeling vindt plaats op een futon (Japanse mat) en zowel de therapeut als de ontvanger zijn geheel gekleed in makkelijk zittende kleding.

Kosten:
De eerste sessie is een kennismaking van 90 minuten en omvat een diagnostische massage van 60 minuten en een intakegesprek van 30 minuten.
De kosten bedragen €60.
Voor elke volgende behandeling bedragen de kosten:
60 minuten €65
90 minuten €80

Je kunt ook een abonnement nemen zodat je op regelmatige basis aan jouw gezondheid werkt:
5x   massagetherapie van 60 minuten voor €299 i.p.v. €325
10x massagetherapie van 60 minuten voor €599 i.p.v. €650
5x   massagetherapie van 90 minuten voor €375 i.p.v. €400
10x massagetherapie van 90 minuten voor €750 i.p.v. €800

Indien je aanvullend verzekerd bent bij Zorg & Zekerheid, CZ, OHRA, CZdirect, Delta Lloyd, Menzis, HEMA, PMA, Anderzorg, de drie Zorgkantoren Groningen Twente en Arnhem en, Menzis Zorgaanbod (MEZ) kun je de kosten van de behandeling (gedeeltelijk) declareren.

 

Traditionele Thaise Yoga Massage

Traditionele TDoctor Jivaka Kumarhaise Yoga Massage of Nuad Bo Rarn (Sanskriet voor ‘ Heilig Werk’) combineert filosofieën rond het concept van Chinese Acupunctuur met rekoefeningen van Hatha Yoga uit India. De basis voor deze vorm van Yoga massage werd 2500 jaar geleden gelegd door de Boeddhistische monnik Shivaga Kumar Paj, die tevens de persoonlijke dokter was van de Boeddha.

Het doel van Thaise Yoga Massage is fysieke en emotionele harmonie creëren. Het activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en draagt daarmee bij aan een betere gezondheid en gevoel van welzijn. Deze eeuwenoude techniek helpt onder andere stress te verminderen, bloedcirculatie te verbeteren, RSI te voorkomen en te behandelen evenals migraine.Het activeert lichaamsenergie door blokkades in de energiestroom weg te nemen.

220px-Watphomedpavillon0408d

Net als de meeste Oosterse helende praktijken maakt Thaise Yoga Massage gebruik van drukpunten. Het toepassen van druk op deze punten zorgt voor een stroom van energie en herstelt de balans in het lichaam. Het zorgt voor volledige verwijdering van giftige stoffen, die pijn en ziekte in het lichaam faciliteren en bevorderen. Ik gebruik geen instrumenten, alleen vingers, handen, knieën, benen en voeten en zet mijn lichaamsgewicht in bij het uitoefenen van druk op het lichaam van de ontvanger.

Net als Shiatsu vindt de behandeling plaats op een futon. Voor een gewone waarnemer lijkt de massage pijnlijk en vermoeiend, maar als het goed wordt uitgevoerd zal de ontvanger geen pijn voelen, maar rust, ontspanning en heling ervaren. Ik breng je tijdens de massage steeds in verschillende yogaposities, zonder dat je daar zelf actief aan meewerkt.    Je ondervindt zo de voordelen van een intense yogasessie. Nuad Bo Rarn wordt ook wel yoga voor luie mensen genoemd.

Traditionele Thaise Yoga Massage verhoogt de vitaliteit en gezondheid. Het gehele lichaam wordt behandeld afhankelijk van de gekozen tijd. De behandeling vindt plaats op een futon (Japanse mat) en zowel de therapeut als de ontvanger zijn geheel gekleed in makkelijk zittende kleding.

Kosten:
De eerste sessie is een kennismaking van 90 minuten en omvat een diagnostische massage van 60 minuten en een intakegesprek van 30 minuten.
De kosten bedragen €60.
Voor elke volgende behandeling bedragen de kosten:
60 minuten €65
90 minuten €80

Je kunt ook een abonnement nemen zodat je op regelmatige basis aan jouw gezondheid werkt:
5x   massagetherapie van 60 minuten voor €299 i.p.v. €325
10x massagetherapie van 60 minuten voor €599 i.p.v. €650
5x   massagetherapie van 90 minuten voor €375 i.p.v. €400
10x massagetherapie van 90 minuten voor €750 i.p.v. €800

 Jin Shin Jyutsu

Mary JSJ

Jin Shin Jyutsu is een oude oriëntaalse Kunst voor harmonisatie van levensenergie in het lichaam.
Het dateert al van voor Mozes en Boeddha, raakte in vergetelheid en werd in de beginjaren van 1900 herontdekt door Meester Jiro Murai. Hij geloofde dat in ieder van ons het vermogen ligt om deze Kunst toe te passen,door onze handen te gebruiken.

Jin Shin Jyutsu betekent letterlijk:
‘De Kunst van de Schepper geuit via de Mens die mededogen kent.’
Het is een fysio-filosofie, waarbij de handen het instrument zijn, die balans aanbrengen in de levensstroom van het lichaam. Door het verschil te ervaren van balans en onbalans in het lichaam verhoog je ook het bewustzijn van harmonie in jezelf.

Jin Shin Jyutsu wordt vaak vergeleken met andere massagetherapieën of oriëntaalse geneeswijzen, maar er bestaan 2 belangrijke verschillen:
Ten eerste: Jin Shin Jyutsu is een Kunst en geen techniek.
Een techniek is een mechanische toepassing, terwijl kunst een ingenieuze creatie is.
Ten tweede: in Jin Shin Jyutsu vindt geen fysieke manipulatie van weefsel plaats.
Er wordt geen druk uitgeoefend, de handen dienen enkel als ‘startkabels’ die de 54 energiesloten met elkaar verbinden.

Wanneer een of meer stromen geblokkeerd raken kun je ongemak en pijn ervaren.
De blokkade zal niet alleen het omliggende gebied uit balans halen, het zal op de langere termijn, indien de onbalans niet behandeld wordt, de gehele stroom in disharmonie brengen. Als Jin Shin Jyutsu therapeut ben ik niet degene die het allemaal ‘laat gebeuren’. Ik assisteer de oneindige bron van universele energie die in een elk van ons aanwezig is. Het proces heeft geen enkele invloed op de persoonlijke energie van mijzelf.

BODY2
Een typische Jin Shin Jyutsu sessie duurt 1 uur en de ontvanger ligt geheel gekleed op een behandeltafel. Een stroom behandelen betekent dat ik een serie van energiesloten met de hand aanraak/vasthoud, terwijl de circulatie van die energie langs dat specifieke pad wordt gestimuleerd. Er lopen vele energiepaden door ons lichaam, elk met een specifieke functie of essentie. Indien je last hebt van ontstekingen of infecties of je hebt iets gebroken of je wordt behandeld voor kanker, is het vaak niet mogelijk om een massage te krijgen terwijl je juist dan behoefte hebt aan aanraking en fysieke balansherstel. Jin Shin Jyutsu kan in deze gevallen wel helpen.

De ervaring van Jin Shin Jyutsu is uniek voor elke persoon, elke sessie weer.
Het algemene effect is diepe ontspanning, het specifieke effect is herstel van onbalans. Wie van ons verwelkomt niet de gelegenheid om stress vaarwel te zeggen?

Mary Burmeister, een Japanse geboren in de VS en directe student van Meester Murai, bracht het geschenk van Jin Shin Jyutsu naar Amerika, nadat zij in de jaren na de 2e wereldoorlog vrijwilligerswerk had verricht in Japan. Zij begon Jin Shin Jyutsu te onderwijzen in de jaren ’60. Nu wordt Jin Shin Jyutsu over de hele wereld onderwezen en toegepast door therapeuten, die zichzelf hebben leren kennen en helpen via de Kunst.

Het doel van Jin Shin Jyutsu is het harmoniseren en in balans brengen van energieën in het lichaam en het behandelen van fysieke klachten. Behandeling verloopt volgens het behandelplan en uw input.De behandeling vindt gekleed plaats op een behandeltafel.

Kosten: De eerste sessie is een kennismaking van 90 minuten en omvat een diagnostische behandeling van 60 minuten en een intakegesprek van 30 minuten.
De kosten bedragen €60.
Voor elke volgende behandeling bedragen de kosten voor:
60 minuten €65
90 minuten €80

Je kunt ook een abonnement nemen zodat je op regelmatige basis werkt aan jouw gezondheid:
5x   JSJ therapie van 60 minuten voor €299  i.p.v. €325
10x JSJ therapie van 60 minuten voor €599  i.p.v. €650
5x   JSJ therapie van 90 minuten voor €375  i.p.v. €400
10x JSJ therapie van 90 minuten voor €750  i.p.v. €800

Hete Kruidenstempel Massage7778787_ml

Thaise Hete Kruidenstempel Massage geeft verlichting bij spierpijnen en allerlei vormen van gewrichtspijnen. Door de toepassing van warmte en lymfedrainage bevordert het de afvoer van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij gewichtsafname en het vasthouden van vocht. Het heeft tevens een reinigend effect op op de organen en werkt daardoor preventief aan een gezond lichaam.

Bij de Thaise Hete Kruidenstempel Massage masseer ik de rug en schouders met hete Thaise kruidenstempels, die worden vervaardigd in het ziekenhuis van Chang Mai. De kruidenmix in de stempels bevat o.a. borneol en kamfer, citroengras, blad en vrucht van de kaffir lemmetje en kurkuma. De samenstelling van de kruiden hebben een o.a. reinigend, verwarmend en kalmerend effect.

Na de stempelmassage volgt een ontspannende warme oliemassage van de rug, het hoofd en gezicht en afsluitend de voeten.
Het doel van een Hete Kruidenstempel Massage is het verhogen van de vitaliteit en gezondheid. Behandeling vindt plaats op een behandeltafel en u wordt verzocht een badlaken en 2 baddoeken mee te nemen in verband met de oliën die worden gebruikt bij deze massage.

De massage duurt 120 minuten en de kosten bedragen €90.

9102383_s