Kijk

De Centrale Stroom

“De Moeiteloze Kunst Mijzelf te Leren Kennen”

De Centrale Stroom is de bron van onze levensenergie. De stroom loopt omhoog in het midden, langs de achterzijde van het lichaam, over het hoofd en omlaag in het midden en langs de voorzijde van het lichaam. Het volgend proces is een Jin Shin Jyutsu Zelf Hulp oefening om deze stroom te harmoniseren.

Door de Centrale Stroom te harmoniseren help je jezelf beter te concentreren en krijg je veel meer energie. De meeste mensen vinden het rustgevend en sommigen gebruiken het zelfs om in slaap te vallen. Anderen gebruiken het juist weer om op een prettige manier hun dag te beginnen.
Pas deze oefening dagelijks toe voor optimaal resultaat. Je kunt deze oefening liggend of zittend toepassen. Het belangrijkste is dat je je ontspannen kunt tijdens de oefening. Voel en verken wat bij jou past.

VERTICALE CENTRALE STROOM

Stap 1: Plaats de vingers van de rechterhand op de kruin ( gedurende het proces zullen zij tot stap 6 daar blijven). Plaats de vingers van de linkerhand op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen.
Houdt deze positie voor ongeveer 2-5 minuten of totdat de pulsering, die je in de vingertoppen van zowel de vingers van de rechterhand als van de linkerhand voelt, synchroon lopen met elkaar.

Stap 2: Verplaats nu de vingers van de linkerhand naar de neuspunt.
Houdt deze positie vast voor 2-5 minuten of totdat de pulsaties synchroniseren.

Stap 3: Verplaats vervolgens de vingers van de linkerhand naar het midden van het borstbeen (sternum), ongeveer ter hoogte van de aanzet van de borsten.
Houdt deze positie vast voor 2-5 minuten of totdat de pulsaties synchroniseren.

Stap 4: Verplaats je vingers nu naar het puntje van het borstbeen, in het midden en net boven de maag. Houdt deze positie vast voor 2-5 minuten of totdat de pulsaties synchroniseren.

Stap 5: Plaats de vingers naar het schaambeen, in het midden net erboven.Houdt ook deze positie vast voor 2-5 minuten of totdat de pulsaties synchroniseren.

Stap 6: Houdt de vingers van de linkerhand op hun plaats en plaats de vingers van de rechterhand naar het staartbeen. Houdt deze positie vast voor 2-5 minuten of totdat de pulsaties tussen de twee handen synchroniseren.

NB: De rechterhand blijft op de kruin, vanaf stap 1 t/m stap 5 , terwijl de linkerhand de punten langs het lichaam naar beneden afloopt.

Toepassingsvoorbeelden van Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu (JSJ) in het Markey Cancer Center aan de Universiteit van Kentucky. Deze video laat zien op hoe Jin Shin Jyutsu ingezet kan worden ten behoeve van kankerpatiƫnten. Geproduceerd door Research Communications van de Universiteit van Kentucky.