Over mij

S4010127

Hallo, mijn naam is Kim Chin. Al meer dan 20 jaar bestudeer en beoefen ik Japanse geneeskunsten. Als kind leerde ik mijn vader masseren door op zijn rug te lopen en te voelen waar ik moest blijven staan zodat de spanning wegtrok. Na een ongeval in mijn tienerjaren kon ik zelf ervaren hoe een goede massage mij hielp de volledige functie van mijn arm terug te krijgen, nadat de dokter had vastgesteld dat hij niets meer voor mij kon doen.

Ik begon mijn Verpleegkundige carrière toen ik 16 was, in Suriname. In 1983 kwam ik naar Nederland om hier verder te studeren. Toen ik in 1996 ziek werd en ik voor het leven medicijnen zou moeten slikken besloot ik op zoek te gaan naar alternatieven, omdat ik dat geen prettig vooruitzicht vond. Ik maakte kennis met Jin Shin Jyutsu en vanaf dat moment veranderde mijn leven.

De pillen die ik nodig had kon ik laten liggen, want mijn waarden werden binnen 3 maanden, door mezelf te behandelen, weer normaal en zijn dat ook gebleven tot op dit moment. Daarna heb ik Shiatsu, Thaise Yoga Massage & acupressuur en Thaise Hete Kruidenstempel Massage toegevoegd aan mijn repertoire van behandelingen. En ik blijf leren, want er is zoveel wat ik nog niet weet…

De techniek is alleen maar een vorm, die ik aanpas aan de behoeften van mijn cliënten. Het lichaam is ingenieus en intelligent en het weet exact aan te geven waar iets mis is. Als je daarnaar wilt luisteren kun je voorkomen dat je fysiek helemaal vastloopt.
Als je al ziek bent, kunnen deze behandelingen complementair werken aan reguliere behandeling, je ondersteunen in je genezingsproces en je de rust geven om het leven te accepteren zoals het is.

school foto 1

schoolfoto 2

DSC_0609